RUOŠIMO BŪDAS: AEROPRESS
Mes tikime, kad geram kavos puodeliui reikia atrasti ir skirt bent keletą minučių. Kad ir kiek skirtingų puodelių įvairiose šalyse įvairiomis technikomis išragavom - atsakymas yra vienas: kavą reikia ruošti tik “šiam kartui” ir pradėt ja mėgautis iškart. Kitas įdomus atradimas, kad gerai kavai paruošti namie nereikia stebuklų - pakanka išsirinkti mėgstamą būdą ir jį praktikuoti.
Ir ofise, ir namie - esame dideli filtrinės kavos fanai: naudojame Hario V60, Chemex ir Aeropress jau gerus penkeris metus. Kodėl? Nes tai - itin paprasti geros kavos gaminimo būdai! Bet jei Jūs perkate šviežiai skrudintą kavą iš patikimo gamintojo ir naudojate savo mėgstamą French Press kavinuką ar tiesiog užpilate puodelyje - rezultatas irgi bus puikus! Toliau dalinamės keletu patarimų ir ruošimo būdų, kaip kavą šiais būdais paruošti įmanomai skaniai.
Kaip paruošti kavą su Aeropress? Šiame video yra detaliai ir aiškiai parodyta kaip naudotis šiuo prietaisu, o žemiau yra pateikti žingsniai, kuriais vadovaujantis jau už keletos minučiū mėgausitės aromatingu kavos puodeliu.
- Sujunkite Aeropressdalis, įsitikinkite, jog jos gerai užsifiksavo
- Užvirinę vandenį, palikite jį minutei, kad šiek tiek atvėstų.
- Pasiruoškite kavą - mūsų rekomenduojama proporcija yra 18g kavos ir 210ml vandens. Įberkite sumaltas kavos pupeles: malimas - smulkesnis nei vidutinis.
- Pamažu supilkite apie 90 C temperatūros vandenį (nėra vienos teisingos temperatūros - eksperimentuokite), pamaišykite trumpai.
- Palikite pastovėti 1-2 minutes.
- Į dangtelį įdėkite filtrą ir šiek tiek sudrėkinkite.
- Užsukę dangtelį, apverskite Aeropress‘ą ir padėkite ant indo ar puodelio, į kurį kava ims palengva lašė
- Pradėkite lėtai spausti presą, kol išgirsite ilgą šnypštimą ir jis sustos.
- Mėgaukitės kava :)