RUOŠIMO BŪDAS: V60 – BANGA KAVA

Mano krepšelis

Tęsti apsipirkimą

Nemokamas pristatymas Lietuvoje nuo 24.90 Eur

RUOŠIMO BŪDAS: V60

Mes tikime, kad geram kavos puodeliui reikia atrasti ir skirt bent keletą minučių. Kad ir kiek skirtingų puodelių įvairiose šalyse įvairiomis technikomis išragavom - atsakymas yra vienas: kavą reikia ruošti tik “šiam kartui” ir pradėt ja mėgautis iškart. Kitas įdomus atradimas, kad gerai kavai paruošti namie nereikia stebuklų - pakanka išsirinkti mėgstamą būdą ir jį praktikuoti. 

Ir ofise, ir namie - esame dideli filtrinės kavos fanai: naudojame Hario V60, Chemex ir Aeropress jau gerus penkeris metus. Kodėl? Nes tai - itin paprasti geros kavos gaminimo būdai! Bet jei Jūs perkate šviežiai skrudintą kavą iš patikimo gamintojo ir naudojate savo mėgstamą French Press kavinuką ar tiesiog užpilate puodelyje - rezultatas irgi bus puikus! Toliau dalinamės keletu patarimų ir ruošimo būdų, kaip kavą šiais būdais paruošti įmanomai skaniai.

Vienas iš populiarėjančių kavos ruošimo būdų, kurį turbūt pastebėjote ir pamėgtoje kavinėje - filtrinis kavinukas Hario V60. Šiame video parodytas visas ruošimo proecesas, o žemiau rasite žingsnius, kuriais vadovaudamasis už keletos minučių mėgausitės puikia kava.

Šiuo kavinuku išties paprasta pasigaminti puikią juodą filtrinę kavą!

  1. Susimalkite nedidelio rupumo malimu 20-22g kavos (ruošime 300-330ml kavos). Užkaiskite vandenį, jam užvirus šiek tiek palaukite, kol vanduo atvės iki rekomenduojamos, 90-96C laipsnių temperatūros.
  2. Keraminį filtrą pastatykite ant stiklinio indo ar puodelio, į kurį ruošite kavą; 
  3. Sulenkite popierinį Hariofiltrą ties gorfruotu kraštu ir įstatykite į keraminį filtrą;
  4. Pašildykite keraminį ir popierinį filtrą karštu vandeniu, jei norite išvengti popieriaus poskonio; be to - šiltas puodelis ilgiau išlaikys kavos temperatūrą.
  5. Į popierinį filtrą įberkite norimą kiekį tinkamai sumaltos kavos (malimą galėsite pasirinkti užsakydami kavą mūsų parduotuvėje!)
  6. Pamažu užpilkite šiek tiek vandens iš artbatinuko - apie 30-45 ml vandens. Kava turi tik "sušlapti".  
  7. Palaukę 20-25 sek. pradėkite pilti vandenį ratais taip, kad vandens nekliūtų išoriniams kavos pakraščiams. Vandenį reikia pilti tikslia ir nenustrūkstančia spiraline srovele apie pusantros-dvi minutes. Jei kava subėga per greitai, malimas per stambus, ir atvirkščiai - jei vos sunkiasi po lašelį, vadinasi, sumalėte per smulkiai. 
  8. Supylę visą vandens kiekį, palaukite, kol kavos srovelė baigsis ir ims tik lašėti - tuomet jau laikas nuimti filtrą.
  9. Skanaus!

Prenumeruok naujienas!

Įvesk savo paštą ir gauk 10% nuolaidą pirmam apsipirkimui.